طراحی آسانسور

طراحی آسانسور

طراحی آسانسور

طراحی آسانسور را می توان نخستین اقدام در تجهیز یک ساختمان به سیستم آسانسور کارآمد و ایمن دانست. طراحی آسانسور شامل اقداماتی است که پلان یا طرح آسانسور را با تمام جزئیات مشخص می کند. این کار توسط معماران و طراحان آسانسور انجام می شود. در این فرایند باید علاوه بر توجه به معیارهای فنی و ایمنی، به معیارهای زیبایی شناختی نیز توجه شود. عملکرد و ایمنی یک آسانسور به میزان زیادی به نوع طراحی آن بستگی دارد. علاوه بر این طراحی دقیق و کارآمد آسانسور می تواند از ایجاد خرابی ها و مشکلات احتمالی آسانسور جلوگیری کند. در این صورت در هزینه ها صرفه جویی می شود و عمر مفید سیستم بالا می رود. در ادامه به بررسی موضوع طراحی آسانسور و مسائل مربوط به آن پرداخته ایم.

مراحل طراحی آسانسور

در این بخش به بررسی مراحل طراحی آسانسورها به طور مختصر پرداخته ایم. در طراحی این سیستم ها هر یک از این مراحل از اهمیت زیادی برخوردار است و باید به طور دقیق و کامل انجام شود. در این صورت می توانیم از آسانسور عملکرد مطلوب و کارآمد را انتظار داشته باشیم.

  • تعیین مشخصات آسانسور

نخستین مرحله در طراحی یک سیستم آسانسور، تعیین مشخصات اصلی آن است. این مشخصات در رابطه با نوع کاربری و شرایط ساختمان تعیین می شود. این ویژگی ها می تواند شامل طول آسانسور، مشخصات و شرایط چاهک، تعداد توقف ها، نوع موتور و سیستم محرکه، میزان آهن کشی و غیره باشد. علاوه بر این در این مرحله برآوردهایی درباره ظرفیت و سرعت کابین و نیز نوع و تعداد آسانسورها انجام می شود. پس از اتمام این مرحله مشخصات آسانسور مورد نظر در قالب یک نقشه طراحی درمی آید.

  • آنالیز و محاسبات ترافیکی

در دومین مرحله از طراحی بالابرها، آنالیز و محاسبات ترافیکی انجام می شود. معماران و طراحان آسانسورها آنالیز و محاسبات طراحی را طبق نوع و شرایط ساختمان انجام می دهند. در این محاسبات به مواردی از قبیل تعداد آسانسورها، ظرفیت کابین ها، نوع کاربری آسانسور با توجه به ساختمان، ساعات اوج ترافیک کاربران، سرعت کابین ها و غیره پرداخته می شود.

  • انتخاب نوع سیستم محرکه

در سومین گام از طراحی آسانسور، باید نوع سیستم محرکه تعیین شود. در ساختمان هایی که ارتفاع آن ها تا چهار طبقه می رسد، سیستم محرکه هیدرولیک مناسب است. اما برای ساختمان های بلند و چند طبقه باید از سیستم محرکه کششی استفاده شود. این نکته را باید مد نظر قرار داد که تعیین نوع سیستم محرکه کاری است که تنها از عهده متخصص آسانسور برمی آید. زیرا علاوه بر ارتفاع آسانسور تعیین نوع سیستم محرکه به عوامل دیگر و شرایط کلی ساختمان نیز بستگی دارد.

  • به کارگیری الزامات و ضوابط آسانسورها

در مرحله چهارم باید الزامات و ضوابط طراحی آسانسور مورد توجه قرار گیرد. در ارتباط با ضوابط و استانداردهای طراحی آسانسور، هم اکنون مبحث پانزدهم مقررات ملی ساختمان به عنوان مهم ترین مرجع شناخته می شود. رعایت این الزامات و استانداردها در طراحی و نصب آسانسورها در تمامی ساختمان ها الزامی و اجباری است.

شرکت طراحی آسانسور

ضوابط طراحی آسانسور

همان طور که در بالا اشاره کردیم به کارگیری ضوابط و الزامات آسانسور یکی از مراحل در طراحی این سیستم ها محسوب می شود. در این بخش به بررسی برخی از ضوابط و استانداردهای مهم در طراحی آسانسورها پرداخته ایم. رعایت این ضوابط و الزامات می تواند به افزایش ایمنی و کارایی آسانسور منجر شود. این ضوابط و استانداردها شامل موارد زیر می شوند:

  • طراح آسانسور باید تعداد، نوع و ظرفیت آسانسور را در مراحل اولیه طراحی مشخص کند.
  • در ساختمان هایی که طول مسیر قائم یا عمودی از کف بیش از 7 متر باشد (معمولا سه طبقه) نصب و راه اندازی آسانسور الزامی است.
  • در ساختمان های هشت طبقه یا ساختمان هایی که ارتفاع آن ها از کف ورودی اصلی بیش از 28 متر باشد، باید حداقل دو سیستم آسانسور تعبیه شود.
  • در تمامی ساختمان هایی که طول مسیر حرکت از کف ورودی بیش از 21 متر باشد، لازم است حداقل یک سیستم آسانسور برانکاردبر نصب شود.
  • چنانچه تعداد آسانسورها سه دستگاه و کم تر باشد، می توان آن ها را در کنار یکدیگر نصب و راه اندازی کرد.
  • اگر تعداد آسانسورها بیشتر از سه دستگاه باشد، در این صورت باید در دو قسمت متفاوت نصب شوند. یا این که آسانسورها به شکل دو گروه و در روبروی یکدیگر نصب و راه اندازی شوند.
  • دستگیره درب در داخل کابین باید در ارتفاع 90 سانتی متر روی یکی از دیوارها نصب شود. فاصله دستگیره از بدنه کابین نیز ترجیحا باید دو سانتی متر باشد.
  • در ساختمان هایی که ارتفاع آن ها 28 متر و بیشتر است، باید سیستم کنترل آتش نشان در آسانسور نصب شود.
  • در بیمارستان هایی با بیش از یک طبقه، نصب حداقل یک دستگاه آسانسور تخت بر الزامی است. چنانچه سطح شیب دار مناسبی وجود داشته باشد، الزامی برای نصب این آسانسور وجود ندارد.
  • طراح آسانسور باید محل درست نصب آسانسور در ساختمان را با توجه به معیارهایی همانند آسانی دسترسی و رفت و آمد کاربران و نیز هدایت آن ها به سوی آسانسور را تعیین کند. به گونه ای که آسانسور در مرکز حرکتی ساختمان قرار بگیرد و به راحتی بتوان به آن دسترسی پیدا کرد.
  • مسافتی که از درب ورودی ساختمان یا آپارتمان تا درب آسانسور طی می شود، در هر طبقه حداکثر باید 40 متر باشد.
  • چنانچه تعداد آسانسورها سه دستگاه یا کم تر باشد، می توان از یک چاه برای آن ها استفاده کرد. اگر این تعداد به چهار دستگاه برسد، باید حداقل دو چاه جداگانه ایجاد شود. با افزایش تعداد آسانسورها به بیش از چهار دستگاه، می توان حداکثر چهار دستگاه را در یک چاه قرار داد. از دستگاه پنجم به بعد باید چاه مجزایی ساخته شود.
  • ورود و خروج افراد از آسانسور در میان طبقات باید به آسانی و بدون تداخل حرکتی انجام شود. همچنین فضای کافی برای انتظار کاربران در ورودی ها و خروجی های آسانسور در نظر گرفته شود.
  • ابعاد چاه آسانسور باید مطابق با ظرفیت کابین، نوع درب و سرعت کابین طراحی شود.
  • برای جلوگیری از بار بیش از ظرفیت آسانسور، باید مساحت کابین محدود شود.
  • دیواره ها و تیغه هایی که چاه آسانسور را پوشانده است، باید از مصالح مقاوم در برابر آتش استفاده شود.
  • چاه آسانسور باید به شکل مطلوبی روشنایی داشته باشد.
  • مناسب ترین مکان برای ایجاد موتورخانه در بالای چاه آسانسور است. البته ممکن است به دلیل برخی از محدودیت ها، موتورخانه در قسمت پایین یا کناری چاه ساخته شود.
  • اگر سرعت آسانسور بیش از 2.5 متر بر ثانیه باشد، باید موتورخانه در بالا چاه آسانسور ساخته شود.
  • ورودی کابین در طبقات برای ورود عادی باید حداقل 200 سانتی متر ارتفاع و رواداری 5 سانتی متر باشد.

نکات مهم در طراحی آسانسور

در پروژه طراحی آسانسور، باید به نکاتی توجه شود تا بعدها سیستم طراحی شده بتواند عملکرد مطلوبی داشته باشد. همچنین این سیستم ها دچار مشکلات اساسی و خرابی های جدی نشوند. در این قسمت به بررسی این نکات پرداخته ایم.

  • زمان کافی را برای طراحی آسانسور اختصاص دهید. زیرا پروژه طراحی آسانسور نیازمند زمان کافی است و نمی توان به صورت عجله ای این کار را انجام داد. توصیه می شود فرایند طراحی آسانسور را پیش از اجرای اقدامات دیگر انجام دهید تا دچار کمبود زمان نشوید.
  • فرایند طراحی آسانسور باید منطبق و متناسب با نیازهای ساختمان باشد. به عبارتی باید به شرایط کلی ساختمان و نیازهای کاربران در طراحی این سیستم ها توجه شود. تا در این صورت آسانسور بتواند کارایی مطلوبی داشته باشد. در این رابطه باید ترافیک و تردد کاربران در تمامی ساعات شبانه روز مورد توجه قرار گیرد.
  • باید آسانسوری انتخاب شود که برای ساختمان مناسب و کارآمد باشد. در این صورت مهندس طراح باید با توجه به عوامل مختلف مناسب ترین آسانسور با تمام تجهیزات و قطعات را برای ساختمان انتخاب کند.
  • در فرایند طراحی، باید برای آسانسور قطعاتی باکیفیت و استاندارد پیش بینی شود. هر چه قطعات باکیفیت و استاندارد باشد، مسلما طول عمر بالایی را از آسانسور انتظار خواهید داشت. البته این مساله ممکن است هزینه های بالاتری برای خرید آسانسور داشته باشد. اما طراحی و ساخت آسانسور با قطعات باکیفیت و اصل به نوعی سرمایه گذاری محسوب می شود. زیرا تا سال ها بدون بروز خرابی و مشکلات خاصی می تواند برای ساختمان شما کارکرد داشته باشد.
  • به معیارهای زیبایی شناسی آسانسور توجه کنید. آسانسورها سیستم هایی هستند که علاوه بر توجه به معیارهای فنی و ایمنی، باید به معیارهای زیبایی شناسی آن ها نیز توجه شود. زیرا افراد به هنگام ورود به ساختمان شما یکی از نخستین قسمت هایی که با آن روبرو می شوند، آسانسور است. همچنین به هنگام وارد شدن به کابین، نوع طراحی و تزئینات آن برای کاربران اهمیت بسیاری دارد.
  • رعایت ضوابط و الزامات گفته شده می تواند یکی از نکات بسیار مهم در طراحی آسانسور باشد. به این منظور برای اطمینان از رعایت کامل استانداردها و ضوابط در طراحی این سیستم ها، حتما از خدمات شرکت های معتبر استفاده کنید. زیرا این شرکت ها به دلیل اعتبار و سابقه ای که دارند، تلاش می کنند تا تمامی الزامات و ضوابط را در طراحی بالابرها رعایت کنند.

طراحی آسانسور 0 تا 100

برخی از شرکت های آسانسوری کار طراحی آسانسور از صفر تا صد را به طور کامل برعهده می گیرند. معمولا شرکت های بزرگ و معتبر چنین خدماتی را ارائه می دهند. به این منظور لازم است شما در هنگامی که قصد تجهیز ساختمان خود به آسانسور مناسب را دارید به سراغ چنین شرکت هایی بروید. زیرا فرایند طراحی آسانسور باید به شکل منسجم و هماهنگ انجام شود. دلیل آن هم این است که عملکرد و ایمنی آسانسور به میزان زیادی به نوع طراحی و رعایت نکات و ضوابط مربوطه بستگی دارد. به این منظور لازم است برای یافتن شرکتی که کار طراحی آسانسور 0 تا 100 را انجام می دهد، تحقیق کافی را به عمل آورید.

شرکت هیرو ارائه دهنده خدمات طراحی آسانسور

شرکت هیرو از جمله شرکت های معتبر و باسابقه ای بوده که سال هاست در صنعت آسانسور به عنوان برندی پیشرو فعالیت می کند. این شرکت با وجود سابقه تخصصی و اجرایی قابل توجه هم اکنون در میان شرکت های فعال جایگاه درخور توجهی را از آن خود کرده است. یکی از بخش های فعالیت شرکت هیرو مربوط به طراحی انواع آسانسور می شود. این مجموعه با وجود نیروهای متخصص و تجهیزات مدرن، طراحی انواع آسانسورها را در بالاترین کیفیت و ایمنی به انجام می رساند. تمامی انواع آسانسورهایی که شرکت هیرو طراحی می کند، مانند آسانسور هیدرولیک، خودروبر، صنعتی، روملس، گیرلس و …. کاملا منطبق با ضوابط و استانداردهای مربوطه هستند. همچنین این شرکت تلاش می کند تا فرایند طراحی آسانسور با رعایت تمامی نکات فنی و ایمنی همراه باشد. چنانچه به دنبال شرکتی هستید که خدمات طراحی آسانسور از صفر تا صد را با کیفیت بالا و قیمت مناسب ارائه دهد، قطعا شرکت هیرو انتخاب ایده آلی خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.