روز به روز، استقبال از اجرای آسانسور گیرلس در کشور بیشتر و بیشتر می شود. با توجه به محدودیت های چاله آسانسور و نیازهای متنوع مشتریان و مصرف کنندگان اجرای آسانسور گیرلس به شیوه های مختلف از جمله خواسته های بازار می باشد.
در حالت کلی روش های اجرای آسانسور گیرلس به شرح زیر می باشد.
- آسانسور گیرلس با موتورخانه
- آسانسور گیرلس بدون موتورخانه
ولی هر کدام از دو روش فوق چندین زیر شاخه دارد که می توان به مهم ترین آنها به شرح زیر اشاره کرد: (با توجه به تشابه اجرای آسانسورهای با موتورخانه و بدون موتورخانه فقط آسانسورهای روملس تشریح می شود.)
- آسانسور روملس وزنه بغل
- آسانسور روملس وزنه پشت
- آسانسور روملس فلکه زیر
- آسانسور روملس فلکه رو
- آسانسور روملس فلکه مورب
- آسانسور روملس w
- آسانسور روملس لیفتراکی
- و…
آسانسورهای لیفتراکی در مواردی اجرا می شود که دو درب مجاور باشد یا اینکه در آسانسورشیشه ای (پانوراما) برای زیبایی بیشتر و عدم وجود ریل کابین در سمت دیگر، می توان از آسانسور لیفتراکی استفاده کرد.
اخیرا شرکت هیرو آسانسور هر دو مورد پروژه را در حال اجرا دارد:
- پروژه دکتر مقصودی در شمال به علت استفاده از کابین شیشه مقرر شد از نوع لیفتراکی استفاده شود که زیبایی کار بیشتر شود.
- پروژه صداوسیمای همدان؛ به علت وجود دو درب مجاور از نوع لیفتراکی استفاده شد.
آسانسور لیفتراکی جایگزین مناسب آسانسورریل کنج
برخی مواقع مشاهده می شود که در آسانسور دو مجاور و یا موارد مشابه از ریل کنج استفاده می شود که این روش به علت اینکه هم فضای کابین را کوچک می کند و هم باعث تغییر نامتعارف شکل ظاهری کابین می شود توصیه نمی گردد.
ولی در آسانسور لیفتراکی ریل معکوس هم اندازه کابین حداکثر می شود و هم شکل ظاهری کابین بهم نمی خورد.
ویژگی های آسانسور لیفتراکی
- روش مناسب در چاله آسانسور کوچک که باعث می شود مساحت کابین افزایش یابد.
- استفاده در آسانسور شیشه ای و و درب مجاور
نکات مهم در اجرای آسانسور لیفتراکی:
- حتما در موقع طراحی آسانسورهای لیفتراکی محاسبات آهن کشی مناسب در نظر گرفته شود. با توجه به اینکه بار به یه طرف سازه آهن کشی وارد می شود. حتما این آیتم در نظر گرفته شود.
- نکته دوم اینکه حتما سایز ریل ها یه سایز بزرگتر استفاده شود که تحمیل باروارده را داشته باشد.
- در محاسبات و طراحی کارسلینگ نهایت دقت بعمل آید که اشتباه در این آیتم می تواند هزینه زیادی به مجری تحمیل کند.
- فضای پیت و اورهد مناسب در نظر گرفته شود تا در صورت لزوم و برای تقویت کارسلینگ در زیر و بالای کابین فضای مناسب وجود داشته باشد.
- حتما از براکتهای سایز مناسب استفاده شود. حدالامکان بصورت دوبراکتی کار شود. که قابل رگلاژ باشد.
آسانسور با دو در مجاور(ریل کنج)
حدالامکان از ایجاد چنین شرایطی در طراحی جلوگیری شود چرا که اجرای این قبیل آسانسورها منجر به صرف هزینههای اضافی میگردد. تنها در مواقعی که امکان نصب کلیه درها در یک راستا (ریل معکوس) وجود ندارد، پیشنهاد میشود طراحان آسانسور از روش ریل کنج استفاده نمایند. ضمنا پیشنهاد میشود حتما قبل از طراحی و یا در حین آن با مشاور خود، مشورت نمایید.
با توجه به شکل زیر، در مورد ابعاد کابین و نحوه قرارگیری ریلهای آن تفاوتهایی با ابعاد در چاههای متداول وجود دارد. همانطور که در این شکل نشان داده شده است. کابین آسانسور دارای دو پخ در دو کنج میباشد، بنابراین فرم کابین همانند شکل های متداول نیست .
هیرو آسانسور همواره به عنوان یک مشاور در خدمت مشتریان و طراحان و سازندگان صنعت ساختمان می باشد و آماده خدمات رسانی به پروژه های خاص می باشد.