امروزه به غیر از افراد سالم و عادی که از آسانسورهای معمولی و استاندارد استفاده می کنند، نوع دیگری از آسانسور وجود دارد که کابین آن در سطح شیبدار جابجا می شود. به این نوع آسانسورها، آسانسور شیبدار یا آسانسور مایل رو گفته می شود. جابجایی کابین این نوع آسانسور با نوع معمولی و استاندارد کاملا متفاوت است. در حالی که در آسانسور معمولی، کابین ها به صورت عمودی بالا و پایین می روند، در آسانسور شیبدار، کابین به صورت افقی و در یک سطح شیبدار حرکت می کند. این نوع آسانسورها بیشتر در اماکن مسکونی و تجاری استفاده می شود که به تدریج در حال رایج شدن هستند. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی و بررسی جزئیات آسانسورهای شیبدار بپردازیم.
آسانسور شیبدار
آسانسور شیبدار از یک کابین و دو ریل که در دو طرف کابین قرار دارد، تشکیل شده است. ریل ها روی یک مسیر شیبدار نصب شده است و کابین با هر بار حرکت روی این ریل ها در سطح شیبدار می لغزد و حرکت می کند. این آسانسورها برای معلولین و افرادی که دچار مشکلات جسمی هستند، بسیار مناسب است. همچنین این قبیل آسانسورها را می توان در پاگردهای مارپیچ هم نصب کرد و به این شکل جابجایی معلولین بین طبقات را آسان می کند. البته استفاده از این آسانسورها در مکان های تفریحی و گردشگری، تجاری و مسکونی هم پدیده ای رایج و معمول است.
آسانسور شیبدار چگونه کار می کند؟
آسانسورهای شیبدار با حرکت در مسیرهای شیبدار در واقع تکمیل کننده عملکرد پله های برقی هستند. این آسانسورها به این نحو کار می کنند که ابتدا یک موتور محرک نیروی مورد نیاز را تولید می کند. سپس نیروی تولید شده در موتور به وسیله سیم بکسل به کابین منتقل می شود. پس از آن با کششی که سیم بکسل دارد کابین وسیله چرخ هایی که روی ریل های راهنما قرار داشته و کفشک نام دارد، به حرکت در می آید.
انواع آسانسور شیبدار
در ادامه به معرفی انواع آسانسور شیبدار پرداخته ایم. این آسانسورها با توجه به نحوه تولید و انتقال نیرو به پنج نوع عمده تقسیم می شود که در ادامه به بررسی هر یک از این انواع پرداخته ایم.
آسانسور شیبدار از نوع کششی، آسانسوری است که نیروی مورد نیاز آن توسط یک موتور الکتریکی تامین می شود. محل قرار گرفتن این موتور می تواند بالای چاهک آسانسور باشد یا این که در مکانی به نام موتورخانه نصب شود که این موتورخانه در پایین و کنار چاهک ساخته می شود. یک فلکه کششی روی موتور قرار دارد که با کمک کابل های فولادی یا همان سیم بکسل ها نیرو از موتور به کابین منتقل می شود. یک طرف این کابل های فلزی به کابین و یک طرف آن به وزنه های آسانسور متصل است. وزنه ها در داخل قابی فلزی قرار گرفته اند.
نوع دیگر آسانسور شیبدار، آسانسور هیدرولیک است. سیستم این نوع آسانسورها به گونه ای است که از یک موتور هیدرولیک، جک ها و ستون ها تشکیل می شود. با فشرده شدن مایع هیدرولیک توسط موتور، نیروی هیدرولیک تولید می شود که این نیرو باعث به حرکت درآمدن جک ها شده که نهایتا کابین را به حرکت درمی آورد. این نوع آسانسور شیبدار تنها برای جابجایی افراد در ارتفاع کم طراحی شده اند. البته از مزایایی همانند حرکت نرم و روان، خرابی اندک، تعمیر آسان و زیبایی برخوردار است.
- آسانسور وینچی
آسانسور وینچی نوعی آسانسور شیبدار است که در آن از کابل یا زنجیر فولادی که همان بکسل است برای انتقال نیرو و رانش کابین استفاده می شود. این نوع آسانسور برخلاف نوع کششی فاقد قاب وزنه است.
- آسانسور مغناطیسی
سیستم آسانسورهای مغناطیسی به این گونه است که ریل ها و تجهیزات مکانیکی که روی دیواره چاهک آسانسور قرار دارد نقش استاتور و کابین نقش روتور را برعهده دارد. وقتی جریان برق به الکتروموتور وصل می شود یک میدان مغناطیسی در استاتور ایجاد می شود که به روتور یا همان کابین القا می شود. با این عمل کابین به جلو رانده می شود و عمل جابجایی اتفاق می افتد.
- آسانسور کارگاهی
نوع پنجم آسانسور مایل رو، آسانسور کارگاهی است. این نوع آسانسورها بیشتر برای جابجایی بار و افرادی که در پروژه های ساختمان سازی و کارگاه ها مشغول به کار هستند، استفاده می شود. به طوری که در سازه های بلند و مرتفع این آسانسورها می توانند انتقال تجهیزات، مصالح و افراد را به راحتی و به سرعت انجام دهند. این آسانسورها تا ارتفاع 500 متر و بیشتر قابلیت استفاده را می توانند داشته باشند. ظرفیت این نوع آسانسورها متفاوت است و معمولا در ظرفیت های 1، 1.5 و 2 تن طراحی و ساخته می شوند.
شرکت هیرو آسانسور با برخورداری از داشن فنی و تخصصی کافی و کسب تجربیات ارزشمند، قادر است هر یک از انواع سیستم های گفته شده را در کیفیت بالا و برخورداری از فناوری های روز جهانی طراحی و تولید کند.
کاربرد آسانسور شیب دار
در ارتباط با کاربرد آسانسور شیبدار باید بگوییم این نوع آسانسورها می تواند در جاهای مختلفی به کار برده شود. این آسانسورها در سطوح شیبدار می تواند افراد مختلف و حتی بار و اشیا را حمل کند؛ بدون آن که نیاز به تسطیح سطح وجود داشته باشد. این سیستم ها در واقع نوعی مکمل پله برقی محسوب می شود. این آسانسورها برای جابجایی معلولین و افرادی که دچار ناتوانی جسمی هستند، بسیار مناسب هستند. همچنین در صنعت و ساختمان سازی نیز برای حمل تجهیزات، مصالح، کالاها و ….در سطح شیبدار تا ارتفاع مشخصی می توان از این سیستم ها استفاده کرد. زیرا در مکان هایی که در ارتفاع قرار دارند، جابجایی کالا یا بار به سختی ممکن است انجام شود که استفاده از این نوع آسانسورها باعث راحتی جابجایی می شود.
مزایا و معایب آسانسور شیبدار
در این قسمت به مزایا و معایب آسانسور شیبدار پرداخته ایم. هر نوع سیستم آسانسوری مسلما با وجود برخورداری از مزایای متعدد، معایبی هم می تواند داشته باشد که در ادامه به این موضوع می پردازیم.
مزایای آسانسور شیبدار
- این نوع آسانسورها را می توان در یک یا چند مسیر شیب دار نصب و راه اندازی کرد که با استفاده از کابین هایی که از نظر ظرفیت و ابعاد با هم تفاوت دارند، عمل باربری را انجام دهند.
- آسانسورهای شیبدار برای معلولین و افراد کم توان که از صندلی چرخ دار یا ویلچر استفاده می کنند و قادر به بالا رفتن از ارتفاع نیستند بسیار مناسب است.
- این آسانسورها قابلیت آن را دارند که در پاگردهای ساختمان ها نصب و راه اندازی شوند که آسانسورهای معمولی از چنین قابلیتی برخوردار نیستند.
- نصب و راه اندازی آسانسورهای شیبدار در اماکن مسکونی، صنعتی و تجاری امکان پذیر است.
- به طور کلی نصب و اجرای این نوع آسانسورها کاری نسبتا آسان است و نیازی به آن نیست که سطح مورد نظر تخریب شده و یا برای استقرار آن فونداسیون ایجاد کرد.
- در آسانسور شیبدار می توان قابلیتهایی از قبیل حسگر تشخیص مانع یا سیستم تشخیص ظرفیت را نصب کرد.
- نهایتا آن که بیشتر آسانسورهای شیبدار از سیستم کنترل سرعت به هنگام حرکت در سراشیبی برخوردار هستند.
معایب آسانسور شیبدار
- این نوع آسانسورها نیاز به سطح شیبدار برای حرکت دارند و از این نظر باید فضای نصب آن ها نسبتا بزرگ باشد. در صورتی که آسانسورهای معمولی یا استاندارد از نظر فضای نصب، جای کم تری را اشغال می کنند.
- ریل های این آسانسور به دلیل آن که در معرض رطوبت ناشی از برف و باران هستند، زودتر زنگ زده و پوسیده می شود. از این رو نگهداری از ریل ها و کابین این آسانسورها که از جنس فلز است، کاری دشوار و هزینه بر است.
آسانسور شیب دار چه اجزایی دارد؟
به طور کلی اجزای آسانسور شیبدار مشابه قطعات و تجهیزاتی است که آسانسورهای معمولی دارند. در ادامه به بررسی اجزای این نوع آسانسورها پرداخته ایم.
- کابین: همانند آسانسورهای معمولی، در آسانسور شیبدار هم برای جابجایی کاربران یا بار و وسایل از کابین استفاده می شود.
- درب ها: درب های این آسانسور شامل درب کابین و درب طبقات است که جنس آن ها از فلز است. همچنین قطعات دیگری هم روی درب ها نصب می شود.
- ریل ها: این آسانسورها در دو طرف کابین ریل دارند که با چرخ ها یا همان کفشک هایی که روی ریل ها می لغزد عمل جابجایی اتفاق می افتد.
- کابل فولادی یا سیم بکسل: برای عمل کشیدن کابین در آسانسور مایل رو از سیم بکسل استفاده می شود. در واقع همان طور که گفتیم یک سر این سیم بکسل ها به وزنه های تعادل و سر دیگر آن به کابین متصل است. این سیم بکسل ها باید از فولاد مرغوب و مقاوم ساخته شده باشد که در خرید آن ها باید به این مورد توجه خاصی کنید.
- تراول کابل: این قطعه در آسانسور وظیفه دارد تا دستوراتی را منتقل کند که از طبقات و شاسی های هر طبقه به تابلو فرمان ارسال می شود. این دستورات حاوی جابجایی صحیح کابین است. جنس تراول کابل معمولا از مس، روکش مس یا نیمه مس است که در سایزهای مختلفی همانند 12، 18، 20 و 24 سانتی متر و به شکل رشته ای تولید می شود.
- پریل: این قطعه در آسانسور شیبدار وظیفه دارد تا کابین و وزنه تعادل را در مسیر حرکت خود هدایت کند. این قطعه هم از جنس فلز ساخته شده و طراحی آن به شکل حرف T است.
- سایر قطعات مکانیکی و الکتریکی که شامل متعلقات درب و ریل ها از قبیل براکت ریل، پیچ و مهره، شاسی آسانسور، گاورنر، فتوسل، انکودر، کمان مکانیکی، تابلو برق، لقمه پیچ و متعلقات مکانیکی دیگر است.
آسانسور شیبدار ارزان
ممکن است شما به عنوان کارفرما نیاز به آسانسور شیبدار ارزان قیمت داشته باشد. از این رو لازم است لیست قیمت محصولات شرکت های مختلف را با هم مقایسه کنید تا سیستمی که از سایر محصولات برندهای مختلف ارزان تر باشد، انتخاب و خریداری کنید. البته این نکته را هم باید مورد توجه قرار دهید که خرید آسانسور مایل رو ارزان نباید به بهای نخریدن سیستم باکیفیت و مقاوم تمام شود. زیرا آسانسورهای شیبداری که قیمت بالاتری دارند، مسلما کیفیت قطعات آن ها هم بالاتر است. از این رو به هنگام خرید علاوه بر این که تلاش می کنید سیستم آسانسوری که قیمت پایین تری داشته باشد را خریداری کنید، باید به کیفیت قطعات سیستم هم توجه کنید که کیفیت لازم را داشته و استاندارد باشد. دلیل آن هم این است که نصب و راه اندازی آسانسور شیبداری که قیمت تمام شده آن پایین باشد اما کیفیت قطعات چندان بالا نباشد، باعث آن می شود که به مرور زمان و در مدت زمان نه چندان طولانی دچار خرابی و فرسودگی در قسمت ها و قطعات مختلف شود. در این شرایط کارفرما باید هزینه های دیگری برای تعمیر یا تعویض قطعات بپردازد که به مراتب نسبت به نصب و راه اندازی سیستم باکیفیت، قیمت بالاتری خواهد داشت.
در صورتی که قصد خرید آسانسور مایل رو ارزان را دارید، سیستم های شرکت هیرو آسانسور می تواند مناسب باشد. این شرکت کوشش می کند تا با بهره وری و صرفه جویی در منابع و امکانات موجود، سیستم هایی را طراحی و تولید کند که در عین حال که کیفیت بالایی داشته، از قیمت مناسبی هم برخوردار باشد.
آسانسور شیبدار پارکینگ
آسانسور شیبدار پارکینگ نوعی آسانسور است که برای جابجایی خودروها در پارکینگ استفاده می شود. این آسانسورها عمدتا در پارکینگ های طبقاتی و مکانیزه نصب و راه اندازی می شود که برای جابجایی خودروها در طبقات مختلف سیستم هایی کارآمد محسوب می شوند. با نصب و اجرای آسانسور مایل رو در پارکینگ ها فضای کافی برای جابجایی خودروها بدون ایجاد ترافیک ایجاد می شود؛ همچنین در وقت رانندگان هم صرفه جویی می شود. برای راه اندازی این نوع آسانسور در پارکینگها نیاز به ایجاد یک سطح شیبدار که مسیر حرکت کابین خودرو به شمار می رود، وجود دارد. شرکت هیرو آسانسور در پروژه های آسانسور مایل رو پارکینگ هم فعالیت می کند و قادر است انواع پارکینگ های طبقاتی را به این سیستم ها مجهز کند.
ابعاد آسانسور شیبدار
ابعاد آسانسور شیبدار معمولا میزان مشخصی باید داشته باشد تا قابلیت استفاده از آن توسط کاربران و به خصوص معلولین و افراد کم توان فراهم باشد. همچنین ابعاد استاندارد این آسانسورها می تواند کارایی آن ها را بهبود دهد. ابعاد آسانسور مایل رو شامل موارد زیر می شود:
- طول و عرض کابین به ترتیب در حدود 140 در 110 سانتیمتر می شود.
- عرض درب کابین در حدود 80 سانتیمتر ساخته می شود که معلولین به راحتی با ویلچر از درب عبور کنند.
- درب این آسانسورها می تواند بیش از سایر آسانسورها باز بماند. همچنین با برخورداری از سیستم تراز طبقه، این آسانسورها می توانند در طبقه ای که توقف می کنند، کف آسانسور با سطح طبقه مورد نظر دقیقا هم تراز شود تا امکان عبور و مرور افراد معلول با ویلچر به راحتی فراهم شود.
قیمت آسانسور شیبدار
قیمت آسانسور شیبدار به عوامل متعددی بستگی دارد و شرکت های سازنده با توجه به این عوامل قیمت های مختلفی را برای سیستم های خود تعیین می کنند. اولین عامل قدرت موتور است. هر چه قدرت موتور آسانسور بالاتر بوده و ابعاد موتور هم بزرگ تر باشد، قیمت آسانسور بالاتر خواهد رفت. عامل دوم نوع سیستم محرک است. سیستم محرک کششی، هیدرولیک و مغناطیسی هر کدام قیمت های مختلفی دارند. عامل دیگری که باعث تفاوت قیمت آسانسورهای شیبدار می شود، ابعاد و جنس کابین است. مسلما اگر ابعاد کابین بزرگ تر بوده و جنس آن از متریال باکیفیت و درجه یک باشد، قیمت آن هم بالاتر خواهد رفت. کیفیت قطعات و تجهیزات هم روی قیمت نهایی آسانسور تاثیرگزار است. هر چه کیفیت قطعات و تجهیزات بالاتر باشد و جنس آن ها از مواد بسیار مرغوب تولید شده باشد، قیمت آسانسور بالاتر می رود. عامل بعدی که می تواند روی قیمت آسانسور شیبدار تاثیر بگزارد، نوع برند سازنده است. بدیهی است محصولات برندهای بزرگ و معتبر نسبت به محصولات سایر برندها بالاتر است. زیرا این برندها از لحاظ استفاده از فناوری های مدرن و کیفیت قطعات، محصولاتی جدید و با کیفیت تولید می کنند. طول مسیر شیبدار هم روی قیمت آسانسور تاثیر می گزارد. هر چه طول مسیر و شیب آن زیادتر باشد، تجهیزاتی از قبیل ریل، سیم بکسل ها و …. به میزان بیشتر نیاز بوده و موتور بزرگ تری هم لازم است نصب شود. که این موارد روی هم رفته باعث بالا رفتن قیمت آسانسور می شود. نهایتا نصب تجهیزات و فناوری هایی همانند سیستم کنترل سرعت، سیستم تشخیص ظرفیت، سنسور تشخیص مانع، سیستم تراز طبقه و ….. می تواند روی قیمت نهایی آسانسور تاثیرگزار بوده و باعث بالا رفتن آن شود. همان گونه که پیش تر اشاره شد، شرکت هیرو آسانسور تمام کوشش خود را می کند تا از طریق بهره وری و صرفه جویی در منابع، سیستم های طراحی و تولید شده خود را با قیمتی مناسب به دست کارفرمایان برساند.
خرید آسانسور شیب دار
برای خرید آسانسور شیبدار می توانید با شرکت های مختلف تماس برقرار کرده و پس از بررسی سیستم ها از نظر فنی ، ویژگی ها و نیز قیمت آن ها نسبت به خرید آن ها اقدام کنید. در خرید این نوع آسانسورها لازم است درباره محصولات شرکت های مختلف تحقیق لازم را به عمل آورید. زیرا شرکت ها از نظر اعتبار، سابقه، برخورداری از پرسنل فنی و متخصص، وجود امکانات و تجهیزات، آشنایی با فناوری های روز جهانی، کیفیت قطعات آسانسورها و ….. با هم دیگر تفاوت های زیادی دارند. از این رو در خرید آسانسور مایل رو هیچ گاه عجله نکنید و پس از تحقیق و بررسی کامل سیستم های شرکت های مختلف با دید جامع به خرید اقدام کنید. همچنین در خرید این سیستم ها از راهنمایی های تخصصی کارشناسان شرکت های معتبر هم استفاده کنید. زیرا کارشناسان به طور تخصصی در زمینه آسانسور و تجهیزات وابسته فعالیت می کنند و بدون شک راهنمایی های فنی و کارشناسی آن ها می تواند پاسخ گوی سوالات و ابهامات شما در خرید آسانسور باشد. در زمینه خرید آسانسور مایل رو شرکت هیرو آسانسور به عنوان یکی از شرکت های معتبر و مطرح در این زمینه آمادگی کامل دارد تا مطابق با نیاز کارفرمایان و شرایط محل یا ساختمان، سیستم های خود را با طراحی منحصر به فرد و کیفیت عالی تولید کند. به این منظور خرید آسانسور مایل رو از این شرکت می تواند اقدامی معقول و مناسب باشد.
طراحی آسانسور شیبدار
به طور کلی در طراحی آسانسور شیبدار همان فناوری پایه ای به کار می رود که در طراحی آسانسور معمولی و استاندارد از آن استفاده می شود. طراحی این سیستم ها به گونه ای است که برای شیب 10 درجه سطح مورد نظر، تجهیزات و قطعات نصب و اجرا می شود. برای شیب های بالاتر از 20 درجه نیاز است که ملاحظات فنی و تخصصی خاصی به کار برده شود. برای طراحی این نوع آسانسورها، لازم است کارشناسان فنی شرکت به محل مراجعه کنند و پس از بازدید از آن جا، بررسی های کارشناسی لازم را به عمل آورند. پس از آن باید نقشه کلی ساختمان و محل استقرار آسانسور تهیه شود. در مرحله بعد با توجه به نقشه فنی طرح، سیستم های مناسب به کارفرما پیشنهاد می شود و کارفرما می تواند یکی از سیستم های مناسب را بنا به تشخیص و پیشنهاد کارشناسان فنی شرکت انتخاب کند. پس از انتخاب سیستم توسط کارفرما، کار طراحی آسانسور آغاز می شود. در طراحی تمامی قطعات، قسمت ها و تجهیزات مورد نیاز آسانسور باید گنجانده شود. محصول نهایی طراحی برای مونتاژ قطعات و تجهیزات به منظور تولید سیستم به قسمت مربوطه ارسال می شود. در این ارتباط شرکت هیرو آسانسور در پروژه های خود پیش از طراحی، کارشناسان خود را به محل اعزام کرده و برآوردهای اولیه از محل نصب آسانسور را انجام داده و پس از بررسی معیارهای فنی لازم، طراحی آسانسور را مطابق با نیاز و خواست کارفرمایان به انجام می رساند.
شرکت هیرو و طراحی و نصب آسانسور شیبدار
شرکت هیرو آسانسور، از جمله شرکت های بزرگ و معتبری است که در زمینه طراحی و نصب آسانسورها و از جمله آسانسور شیبدار به طور تخصصی فعالیت می کند. این شرکت از همان ابتدای تاسیس تاکنون در طول حدود دو دهه، فعالیت خود را بر طراحی، نصب و راه اندازی انواع آسانسورها متمرکز کرده است. به طوری که با کسب تجربیات فنی گرانبها و سابقه درخور توجه توانسته است به شریکی قابل اعتماد و همیشگی برای کارفرمایان و مشتریان تبدیل شود.
شرکت هیرو آسانسور ضمن استفاده از تجارب شرکت های معتبر در سطح جهان و برخورداری از تجهیزات و دستگاههای مدرن و همچنین بهره گیری از دانش و تخصص پرسنل توانمند خود، توانسته است سیستم هایی را طراحی و راه اندازی کند که در نوع خود منحصر به فرد بوده و در سطح بالایی قرار دارند.
سرمایه و پشتوانه ارزشمند شرکت هیرو، اعتمادی است که کارفرمایان و مشتریان به این شرکت دارند. به طوری که این شرکت با تکیه بر این اعتماد، می کوشد خدمات و محصولاتی را برای کارفرمایان ارائه کند که هم از استانداردهای روز جهانی و کیفیت لازم برخوردار بوده و هم این که بتواند نیازهای آنان در زمینه آسانسور را به طور جامع پوشش دهد. شرکت هیرو یکی از اهداف اساسی خود را جلب رضایتمندی حداکثری مشتریان خود قرار داده است و در این راه تمام توان و امکانات خود را به کار می گیرد تا بتواند محصول یا خدماتی را ارائه دهد که در نهایت مشتریان احساس رضایت داشته باشند.
شرکت هیرو بخشی از فعالیت های تخصصی خود را به طراحی و اجرای انواع سیستم های آسانسور شیبدار اختصاص داده است. پرسنل این شرکت با بهره گیری از دو عنصر دانش تخصصی به همراه خلاقیت و تلفیق این دو، سیستم های آسانسور شیبداری را طراحی و پیاده سازی می کنند که بتواند با نمونه های مشابه خارجی رقابت کند.
در پایان، اگر برای طراحی و اجرای آسانسور مایل رو، شرکت هیرو را انتخاب کرده اید، باید بگوییم انتخابی کاملا هوشمندانه و ایده آلی است. زیرا با نصب سیستم های تولیدی این شرکت می توانید تا مدت زمان طولانی بدون بروز مشکلات خاصی از آن ها استفاده کنید و از خدمات پس از فروش مطلوب این شرکت هم بهره مند شوید.
پروژه آسانسور شیبدار شرکت هیرو در شمشک
اطلاعات پروژه:
- کابین یک به یک
- کادر دو به یک
- کنترل ریموت صنعتی
- زاویه ۳۶ درجه
- طول مسیر حدود ۴۰ متر
پروژه آسانسور شیبدار شرکت هیرو در آبعلی دماوند
اطلاعات پروژه:
- وضعیت ؛ در حال اجرا
- کابین یک به یک
- کادر وزنه یک به یک
- کنترل ریموت صنعتی
- زاویه ۳۰ درجه
- سرعت ؛ یک متر
- درب تمام اتوماتیک شیشه ای
- طول مسیر حدود ۳۰ متر